top of page
Salon Hammam

Data

www.wellnessacademie.be

Locatie

Wellness Academie

Heidestraat 6B

3500 Hasselt

 

Cursus Salon Hammam

 

Je eigen salon als hammam

 

Het hammam ritueel behoort tot ’s werelds oudste reinigingsrituelen voor lichaam en geest en heeft zijn roots in de Griekse, Romeinse en later vooral Arabische wereld. Binnen deze cursus hammam maak je kennis met dit uitgebreid reinigingsritueel waarin wordt gewerkt met scrubbehandelingen, zeepmassages, reinigende kleibehandelingen en ontspannende massages. Dit alles gaat gepaard met veel water, warmte en weldadige geuren. Een hammam behandeling mag met recht een feest voor de zintuigen worden genoemd! De traditionele behandelingen vinden plaats in typische badhuizen, maar deze cursus salon hammam laat zien dat je ze ook uitstekend in je eigen salon kunt toepassen zonder veel aanpassingen.

Tover met de cursus Salon Hammam je eigen salon om tot Hammam!

Zelf hammam rituelen ervaren

 

De cursus salon hammam beslaat één volledige cursusdag; een korte, maar intensieve cursus waarin je leert om een volledig hammam ritueel uit te voeren in je eigen salon. Alle behandelingen kunnen gewoon op de massagetafel worden uitgevoerd. Er wordt wel minder water gebruikt als in de echte hammam. De hammam cursus wordt gegeven in kleine groepjes, door een professional die helemaal thuis is in de wereld van de hammam. Neem badkleding mee, want de cursisten gaan op elkaar oefenen. Je gaat dus ook zelf de hammam rituelen ervaren.

 

Inhoud cursus hammam

 

De cursus hammam start met een blik op de geschiedenis en achtergronden van de hammam. Daarna leer je hoe je een hammam ritueel voorbereid door aandacht te besteden aan het creëren van een Arabische sfeer en het werken met traditionele materialen en producten. Je gaat tijdens de cursus traditionele scrubbehandelingen geven; het opwarmen van de huid, het gebruik van etherische oliën en scrubben. Daarna volgt de traditionele zeepmassage met diverse soorten zeep en een originele zeepzak. Ook de traditionele kleibehandeling met ghassoul klei krijg je aangeleerd. Tot slot leer je ontspannende massages geven met massageolie.

 

Indeling

 

Weekendreeks – 1 dag van 9u tot 18u.

BMF
bottom of page